top of page

  Travel...         Love...         Care...

Cred că îi recunoaştem, din mii de alţi oameni, pe cei care iubesc ca şi noi, pe cei care privesc lumea cu aceeaşi inocenţă, pe cei care întreţin speranţa.
 

          Marc Levy

Sunt un vis al străbunicului ce a lăcrimat de fericire la Marea Unire, o nădejde a bunicilor ce au pierdut tot peste noapte cand s-au refugiat din Basarabia, sunt o picătură din dragostea bunicului pentru pământul Ardealului şi un dram din gingăşia şi candoarea cu care bunica, la 90 de ani, coase chipul Mîntuitorului pe un goblen pentru strănepoata ei. Sunt un strop din optimismul tatei şi o dâră din sensibilitatea mamei, un fir din înţelepciunea tuturor dascălilor care mi-au călăuzit paşii, sunt zâmbetul fiecărui om ce m-a iubit si durerea fiecărui om ce m-a facut să plâng... Sunt toţi oamenii pe care i-am iubit, parafrazându-l pe Borges.

Sunt fiecare ţară pe care am văzut-o, din toată jumătatea de lume pe care am cutreierat-o, sunt fiecare oraş pe ale cărui străzi m-am pierdut uitând de timp, sunt fiecare pagină din miile de cărţi pe care le-am citit, sunt toate astea şi mult mai mult. Şi, în acelaşi timp, mult mai puţin. Sunt fiecare floare ce mi-a dăruit pentru o clipă toată fiinţa ei, fără să ceară nimic înapoi. Şi încerc neîncetat să învăţ să fiu ca ele. Sunt fiecare floare pe care am văzut-o răsărind îndrăzneaţă din asfalt arătându-mi că Viaţa găseşte mereu o cale. Aşa că încerc neîncetat să le amintesc asta celor ce au uitat.
Sunt toata bucuria ce mi-a fost dăruită şi îmi doresc să dau din ea mai departe şi, în acelaşi timp, sunt toată bucuria pe care aş vrea să o trăim împreună. Sunt toată frumuseţea pe care am vânat-o si toată frumuseţea ce mă aşteaptă încă să o descopăr. Şi aş vrea să o căutăm împreună. Am încercat să încap într-o carte şi nu am reuşit, aşa că te chem cu mine într-o poveste ce merge mai departe în căutarea Frumosului de peste tot din jur. Pentru că fiecare zi ce trece mă convinge din ce in ce mai tare că Dostoievski avea dreptate şi că numai "Frumuseţea va mântui lumea". Iar dacă ai citit până aici, probabil că aşa crezi şi tu.
Aşa că nădăjduiesc ca acesta să fie începutul unei frumoase prietenii şi primul pas al unei calatorii spre Frumos, împreună.
Îti multumesc,
Sasha
bottom of page