top of page

Bărbatul

Dupa cum poate stiti, Active News a demarat un concurs de eseuri - "Arata ca stii sa pretuiesti!"

http://www.activenews.ro/cultura/Arata-ca-stii-sa-pretuiesti.-SCRIE-despre-o-persoana-draga-tie-si-poti-primi-in-dar-volumul-Floarea-din-Asfalt-cu-o-prefata-de-Dan-Puric-125890

in care cele mai frumoase 5 eseuri vor fi premiate pe 1 noiembrie cu cate o carte "Floarea din asfalt". Astazi am primit un eseu care m-a impresionat pana la lacrimi - este una dintre cele mai frumoase scrisori de dragoste pe care le-am citit vreodata si nu m-am putut abtine sa nu v-o impartasesc. Autoarea ne-a dat permisiunea de a-l publica aici, pentru a bucura si inspira si alte inimi. Asteptam cu emotie si nerabdare si alte scrisori de pretuire, sunt atatia oameni minunati in jurul nostru care merita sa afle cat de mult si de frumos sunt iubiti!

Va multumim!

"Bărbatul"

"Bărbatul meu e lumină. La trei dimineață, o leagănă pe fata noastră căreia îi iese un dinte și nu poate dormi. Eu încerc să ațipesc, dar ei sclipesc prea tare în această îmbrățișare care cuprinde întreaga lume, așa că rămân să-i veghez și să mă molipsesc de strălucirea lor.

Cred că am știut de la început că e lumină. Ne-am întâlnit într-o după-amiază de aprilie ca să aprindem o lumânare pentru Basarabia lângă un foc care nu se stinge nicicând. Ne-am spus cuvintele, ne-am cântat cântecele și ne-am văzut de drum, el, știind că m-a găsit, eu, fără făclie la mine, nedându-mi seama. Ne-am revăzut să împărțim o carte în răspăr cu lumea modernă și, șapte ani mai târziu, după câțiva munți mutați, patru orașe și două țări schimbate, încă suntem aici, încă avem flăcări și cântece.De fapt, suntem fiindcă el a știut să lupte pentru mine, în tăcere, în rugăciune, în vâltoare, în lume, chiar și atunci când am fugit la 1490 de kilometri, chiar și atunci când am fost departe în aceeași cameră.

Bărbatul meu e croit dintr-un material care nu se mai fabrică și îi stă mai bine cu sabie decât cu telefon mobil. Mâinile lui sunt făcute pentru crăpat lemne, pentru săpat șanțuri și pentru mânuit arme. Miroasea pădure și a pământ reavăn, știe să facă focul, să repare lucrurile, să schimbe lumea și să facă revoluție. Mai știe și să-i cânte duios fiică-sii, să-i facă cruci cu mir pe piele după baie, să o învețe cum trăiesc animalele în deșert și să-i fie cal. E cel mai curajos și cel mai blând om pe care-l știu, așa că m-am hotărât că ar fi bine să fiu lângă el toată viața și toată moartea. E bine aici, în lumea lui – sunt principii, ceea ce e așezat drept rămâne astfel și încă nu bate vânt de schimbare.

E al meu și sunt a lui. Mă îmbăiez în lumină, căci știu că din lumină venim."

D.F

Postări recente
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Search By Tags
bottom of page