top of page

Galicia


Galicia , "țara celor 1000 de râuri.", o destinatie mai putin cunoscuta din Spania. Un taram de poveste, celebru pentru fructele de mare – probabil cele mai bune din Europa-, dar mai ales pentru una dintre cele mai mari destinatii de pelerinaj din Europa- Santiago de Compostella.

Am stat doua nopti in regiunea Caldas de Reyes, intr-unul dintre cele mai frumoase locuri in care am stat vreodata. Torre Do Rio. O fosta fabrica de textile din secolul 18, restaurata si transformata in hotel, cu o gradina paradisiaca scaldata si de raul Umia, un loc aproape magic, odihnitor si plin de armonie - o adevarata evadare!

Aveam o multime de lucruri de vazut in zona, hotelul fiind la aproape 1 km de Caldas, orasul spa, cu o fantana termala cu temperaturi de peste 40 de grade, pe ale carui frumoase stradute stramte te poti pierde fara sa regreti.

Sunt numeroase moduri de a ptrece cateva zile minunate in aceste locuri. La mai putin de 10 km distanta se afla si Cuntis, un spa natural, cel mai mare complex termal din Galicia.

Oaspetii hotelului pot merge pe jos pana la cascada Segade, unde vara te poti scalda in piscinele naturale formate acolo, pot admira podul roman aflat de 500 de metri de hotel, sau pot incerca o experienta mai inedita: aceea de a merge sa petreaca o zi in Cambados unde li se va da voie sa culeaga fructe de mare alaturi de femeile experimentate care fac zilnic asta.

Pot de asemenea vizita centrul istoric al orasului Pontevedra sau se pot duce la Sanxenxo Portonovo- unde insa inafara de a te plimba pe promenda se pare ca nu prea ai ce face, desi este pompos supranumita “Marbella” galiciana.

O plimbare in jurul insulei La Toja sau o zi intr-un catamaran, cu o pauza pentru o degustare de scoici si de vinuri Albarino sunt doar alte doua din zecile de optiuni, care de care mai imbietoare, oferite turistului insetat sa vada locuri mai putin cunoscute.

O astfel de experienta ar fi si o excursie de o zi in Insulele Cies, care sunt parte a Parcului Natural al Insulelor Atlantice- unde nu ar trebui sa rateze plaja Rodas, descrisa de ziarul “The Guardian” ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din lume.

Si cu toate ca aveam toate aceste optiuni minunate, din care am si incercat o parte, nu ne mai dadeam dusi din gradinile hotelului sau din biblioteca unde puteam petrece ore in sir cu o carte in mana ascultand muzica clasica si savurand un ceai…

Daca as fi trimis o vedere din acest loc, probabil ar fi sunat asa:

“Torre Do Rio. Imi pare cel mai frumos loc de pe pamant. Parca sunt in rai. Cat de greu imi va fi sa plec de aici... Cand te gandesti ca sfintii si ingerii au intreg raiul doar pentru ei si totusi stau mai mult pe pamant, sa ne ajute pe noi...numai eu cat le dau de lucru....

Din Galicia,

Cu dragoste, Sasha”

Postări recente
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Search By Tags
bottom of page