Lansare "Floarea din asfalt" la Targul Gaudeamus

21 Noiembrie 2015, lansare "Floarea din asfalt", Targul de Carte Gaudeamus, Bucuresti.
Intr-o zi de 27 Octombrie 2012, domnul Marcel Petrisor batea cu degetele mele, in codul Morse, versurile "Ridica-te, Gheorghe, ridica-te, Ioane" in peretii inchisorii Jilava, intr-una dintre celulele prin care a trecut cândva Radu Gyr. ....I-am daruit atunci o floare aurie rasarita de undeva din iarbă... poate chiar de unde fusese cândva aşezat trupul lui Costache Oprisan ,

Peste 3 ani, in data de 21 noiembrie, 2015, aveam sa ii daruiesc o alta floare, rasarita, cred, dintr-o lacrima pe care nu a plans-o niciodata: "Floarea din asfalt" . Si iata ca in zi de mare sarbatoare si chiar de ziua Parintelui Calciu, a vorbit, alaturi de Ciprian Voicila, la lansarea ei. Cine ar fi crezut, cu 3 ani inainte?!



"Ce spune ea generaţiei tinere: Treziți-vă ! Din ce să se trezească ? Atunci eu am spus dintr-un somn...Cum este cântecul național: Deşteaptă-te ,române ,din somnul cel de moarte! Nu din somnul cel de moarte că nu suntem chiar atât de adormiți, ci dintr-un somn mioritic...adică atotiertător.Trezeşte-te,băi, că se întamplă în jurul tău lucruri de neînţeles. Domnule, e cazul să ne trezim dintr-un somn mioritic... la care uite cine ne invită: o faptură picată parcă din cer. Nu mai spun de toată aventura ei existențială pe care noi o cunoaştem ...(...)
Mă rog, e un miracol..(...)
Eu însă vă spun: nu veți pierde timpul degeaba citind cartea respectivă și aflând ce spune ea."
Deci, vedeți cum e capitolul I: “Manifest. Treziți-vă. Asta nu e România noastră!”. Cine are curajul sau cine a avut curajul până mai adineauri să spuna astfel de lucruri?! " ( dl. Marcel Petrisor)

Si totul a inceput de la Ciprian Voiila :) , prietenul care m-a incurajat cel mai mult sa scriu. De fapt lui i se datoreaza aceasta carte :)

"Deci, eu consider că textele ei sunt, se înscriu în categoria trăirismului creștin ortodox. Trăirism, care sigur că se originează la un moment dat în perioada interbelică, într-un Nae Ionescu și în tot ceea ce a generat Nae Ionescu…că e vorba de literatura lui Eliade sau e vorba de Mihail Sebastian. Sunt texte trăiriste și ceea ce îmi place mie la Alexandra Svet este că nu cade în ceea ce e pacatul moralinei, cum îl numea Friedrich Nietzsche. Adică, textele ei nu sunt moralizatoare…nefiind moralizatoare sunt cu atât mai autentice și un tânăr citindu-le are mult mai mult șanse să intre în Biserica ortodoxă decât dacă ar citi o literatură moralizatoare..." ( Ciprian Voicila)

Iar Ciprian imparte "vina" existentei acestei carti cu Mircea, editorul fara de care visul frumos nu ar fi fost posibil. Multumiri, Mircea, Diana, Cezarina, Editura Evdokimos.

Le multumesc din tot sufletul tuturor celor care mi-au fost alaturi in ziua aceasta atat de importanta. Si nu numai. Nu as fi ajuns sa traiesc aceasta clipa minunata fara sprijinul, dragostea, ajutorul, incurajarile si rugaciunile fiecaruia dintre ei.
















Slava Domnului pentru toate!
