Cadoul meu de 1 Decembrie


Ce frumos lucreaza Dumnezeu prin oameni! si cum mi-a trimis si mie o mangaiere in ziua de 1 Decembrie, prin "spiridusul" (cum ii place ei sa isi spuna) Dana. Stiind ca sunt departe de tara, Dana s-a gandit sa imi faca o surpriza si sa imi trimita un dar care sa ma faca sa mai uit de dor,.

Mai frumos este ca nici macar nu am cunoscut-o personal. Stiu ca a alergat candva la Libraria Sophia sa prinda ultimul exemplar din prima editie a cartii. Si ca a cheltuit pe el ultimii sai bani, dar imi spune ca a plecat de-acolo cel mai fericit om.

Si imi spune ca atat de mult s-a regasit in randurile ei incat a simtit sa imi faca un dar...

Si uite asa inimoasa mea Dana a pus pe ea un costum traditional romanesc de colectie, o bijuterie de costum- care si el, la randul lui, are o poveste emotionanta ( proprietara voia sa il arunce sau sa il transforme in carpe de spalat pe jos, dar a fost salvat si reconditionat de un colectionar indragostit de traditii si de Romania) - a luat cartea, cu copertile indoite de la cat a fost purtata prin lume, o icoana, o bucata de tricolor si un buchet de flori si a purces la a pregati darul care m-a lasat fara cuvinte.

Si uite asa, de ziua Romaniei, fiica risipitoare nu a ramas nemangaiata.

Multumesc, Dana, mai mare bucurie nu puteai sa imi faci! Maica Domnului sa te binecuvanteze!

Dana Toma:

"Totul a pornit de la dorinta de a face un dar de 1 Decembrie unui om care se afla departe de Romania. Nu cunosteam omul personal. Ii citisem doar cartea si cumva acolo m-am regasit mai mult decat imi imaginasem vreodata. Asa ca mi-am zis, cum ar fi sa fotografiez cartea in port national si apoi sa ii trimit poza autoarei ca semn de multumire pentru randurile care pe multi ne-au unit si ne-au readus acasa?

Si am reusit, iata, sa aducem un pic de Romanie in casele celor aflati departe.

Se cuvin multumiri: Alexandrei Svet pt ca in cartea sa ne-am regasit cu totii; Lui Cornel Turmac pt ca mi-a pus la dispozitie piese rare din colectia sa personala de folclor romanesc si pentru ca a avut incredere sa imi imprumute doua costume superbe (si caruia ii cer iertare ca nu am stiut cum sa imi aranjez corect marama). Narcisei Ichim pentru ca m-a suportat la sedinta foto si a resuit sa surprinda foarte frumos costumul popular, trecand cu multa rabdare peste momentele mele de panica la vederea aparatului foto.

Va multumesc si Dumnezeu sa va ajute!"

Postări recente