top of page

Cadoul meu de 1 Decembrie


Ce frumos lucreaza Dumnezeu prin oameni! si cum mi-a trimis si mie o mangaiere in ziua de 1 Decembrie, prin "spiridusul" (cum ii place ei sa isi spuna) Dana. Stiind ca sunt departe de tara, Dana s-a gandit sa imi faca o surpriza si sa imi trimita un dar care sa ma faca sa mai uit de dor,.

Mai frumos este ca nici macar nu am cunoscut-o personal. Stiu ca a alergat candva la Libraria Sophia sa prinda ultimul exemplar din prima editie a cartii. Si ca a cheltuit pe el ultimii sai bani, dar imi spune ca a plecat de-acolo cel mai fericit om.

Si imi spune ca atat de mult s-a regasit in randurile ei incat a simtit sa imi faca un dar...

Si uite asa inimoasa mea Dana a pus pe ea un costum traditional romanesc de colectie, o bijuterie de costum- care si el, la randul lui, are o poveste emotionanta ( proprietara voia sa il arunce sau sa il transforme in carpe de spalat pe jos, dar a fost salvat si reconditionat de un colectionar indragostit de traditii si de Romania) - a luat cartea, cu copertile indoite de la cat a fost purtata prin lume, o icoana, o bucata de tricolor si un buchet de flori si a purces la a pregati darul care m-a lasat fara cuvinte.

Si uite asa, de ziua Romaniei, fiica risipitoare nu a ramas nemangaiata.

Multumesc, Dana, mai mare bucurie nu puteai sa imi faci! Maica Domnului sa te binecuvanteze!

Dana Toma:

"Totul a pornit de la dorinta de a face un dar de 1 Decembrie unui om care se afla departe de Romania. Nu cunosteam omul personal. Ii citisem doar cartea si cumva acolo m-am regasit mai mult decat imi imaginasem vreodata. Asa ca mi-am zis, cum ar fi sa fotografiez cartea in port national si apoi sa ii trimit poza autoarei ca semn de multumire pentru randurile care pe multi ne-au unit si ne-au readus acasa?

Si am reusit, iata, sa aducem un pic de Romanie in casele celor aflati departe.

Se cuvin multumiri: Alexandrei Svet pt ca in cartea sa ne-am regasit cu totii; Lui Cornel Turmac pt ca mi-a pus la dispozitie piese rare din colectia sa personala de folclor romanesc si pentru ca a avut incredere sa imi imprumute doua costume superbe (si caruia ii cer iertare ca nu am stiut cum sa imi aranjez corect marama). Narcisei Ichim pentru ca m-a suportat la sedinta foto si a resuit sa surprinda foarte frumos costumul popular, trecand cu multa rabdare peste momentele mele de panica la vederea aparatului foto.

Va multumesc si Dumnezeu sa va ajute!"

Postări recente
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Search By Tags
bottom of page